închiderea colostomei

Cum se definește închiderea colostomei?

Cum se definește închiderea colostomei? Această întrebare este una frecventă, iar noi în următorul articol dorim să lămurim fiecare întrebare cu privire la această temă. Această intervenție este cunoscută și sub numele de restabilirea continuității intestinului, dar oamenii de rând folosesc cel mai adesea sintagma de închiderea colostomei. Această procedură este una foarte complexă și prezintăm riscuri. Un studiu din 2017 a demonstrat faptul că deși sunt stome care sunt considerate temporare, mai mult de 70% dintre acestea se vor transforma în stome permanente. Acest fenomen poate apărea din cauza vârstei, a patologiilor asociate de care suferă pacientul, a dimensiunii rectului păstrat și a numeroși alți factori.

Această intervenție chirurgicală este una complexă, dar dacă se identifică din timp această patologie și complicațiile posibile care pot să survină, închiderea colostomei poate reuși cu succes. Închiderea colostomei se explică în următorul fel pentru a fi ușor de înțeles celor interesați: această intervenție chirurgicală constă într-o incizie abdominală, care este localizată în jurul stomei, astfel va oferi acces la cavitatea abdominală.

Ce fel de complicații pot apărea la închiderea stomei și cum se pot fi acestea prevenite? Aceasta este una dintre întrebările foarte des auzite. Așadar noi dorim să vă prezentăm ce fel de riscuri prezintă închiderea stomei și cum pot fi prevenite. În primul rând, poate apărea o paralizie temporară, în acest caz este recomandat repausul și asistența medicală. Poate cauza: scurgerea scaunului în cavitatea abdominală; hernie, în cazul în care intestinul este condus prin incizie; infecție urinară; apariția cicatricilor care provoacă dureri în momentul eliminării scaunului; dureri în timpul urinării și în timpul actului sexual; această durere este cauzată de leziunile nervoase. Pentru prevenirea acestor probleme recomandăm să vă schimbați stilul alimentar, adică să evitați condimentele picante, să creșteți cantitatea lichidelor pe care se consumați și să nu consumați mâncăruri care cauzează flatulență.