cel mai lung râu

Brazilia și monumentele naturii

„Cel mai lung râu”, oare este aceasta o frază pe care am asocia-o instinctiv și fără ezitare cu Brazilia. Câteva cuvinte cheie introduse într-un motor de căutare ne pot da răspunsul la întrebarea: „Care este cel mai lung râu din lume”. O asemenea căutare ne va lămuri că, Amazonul cu ai săi 6400 kilometri lungime este în fruntea listei ce clasifică fluviile după acest criteriu.

Dar, cel mai probabil, dacă vă faceți planuri de concediu pe meleaguri braziliene, nu o faceți exclusiv pentru că doriți să aveți șansa de a spune că ați vizitat țara pe a cărui tărâm șerpuiește cel mai lung râu, sau mai precis fluviu, de pe întreg mapamondul. În rândurile următoare vă invităm să trecem în revistă două obiective turistice care pot oferi o alternativă și totodată un motiv însemnat pentru care un sejur în Brazilia este o decizie mai mult decât inspirată.

Inclusă în patrimoniul UNESCO, cascada Iguazu este parte a celui mai mare sistem de cascade din lume. Această cascadă este sitaută pe cursul râului cu același nume, în orașul Curitiba. Un aspect deosebit de interesant de notat este acela că, râul Igazu în sine se află în cea mai mare parte pe teritoriul statului brazilian, dar cascada de renume mondial traversează două state, o porțiune însemnată a acesteia se află pe partea argentiniană a graniței dintre cele două state. Mai mult decât atât, cascada are deschidere inclusiv către statul Paraguay. Astfel, această adevărată minune a naturii poate fi admirată din nu mai puțin de trei țări ale Americii de Sud.

Parcul Național Lençóis Maranhenses este unul dintre cele 72 de parcuri naționale ale Braziliei și găzduiește patru specii de animale aflate pe cale de dispariție, lagune și emblematice dune de nisip.
Așadar, dincolo de cel mai lung râu din lume, Brazilia oferă numeroase peisaje naturale de vis. Dacă vă gândiți deja să proniți la drum și sunteți cu bagajele în ușă, nu uitați să încheiați o asigurare de călătorie AXA pentru liniștea dumneavoastră și a celor dragi.