IMG_7100_mic_text
Sau cum le mai spun italienii: Melanzane alla Parmigiana. E o reteta de aducere aminte a verii. Exista mai multe feluri in care se realizeaza acest fel de mancare in Italia, dar oricare ar fi metoda nu vad cum ar putea sa iasa ceva gresit din combinatia de vinete, mozarella, rosii, busuioc, parmezan si ulei de masline extravirgin.

Eu am ales o scurtatura pentru aceasta reteta. Adica am taiat feliile de vinete pe lung si le-am tras la tigaie cu ou pentru a le inmuia. In felul acesta am putut sa formez rulouri de vinete cu mozarella in interior si am rezolvat portionarea. Ti-e foame? Iei un rulou si iti faci treaba.

Ingrediente

1 vanata medie
200 grame rosii cherry
150 ml suc de rosii
1 catel de usturoi
o legatura de busuioc
300-400 grame mozarella proaspata
parmezan
IMG_7077_mic

Metoda

Cum spuneam: e foarte rapida. Totul dureaza sub o ora pentru a gati acest fel de mancare gustos si aromat. Feliile de vanata(taiate pe lung, cca 3 mm grosime) se dau prin ou si se trag la tigaie in ulei pana se inmoaie. In alte retete feliile de vinete se pun la presat cu sare si piper pe un fund de lemn timp de cateva ore.
Scurgem feliile de excesul de ulei si le punem deoparte.
IMG_7088_mic

Intr-o oala care poate fi bagata la cuptor punem rosiile cherry taiate in jumatati cu cateva linguri de ulei de masline si un catel de usturoi pisat. Le calim vreo 5-6 minute pana rosiile se inmoaie bine. Adaugam busuoic si sucul de rosii si mai lasam pe foc mediu timp de 4-5 minute pana se formeaza un sos foarte aromat si gustos. Punem sare si piper.
IMG_7097_mic

Din feliile de vinete pane formam rulouri. Pe o felie radem putin parmezan, punem o bucatia de mozarella si o frunza de busuoic. Rulam si asezam in oala cu sosul de rosii. Rulourile isi pastreaza forma pentru ca vinetele sunt moi.
IMG_7103_mic
IMG_7108_mic

Dupa ce am pus toate rulourile, asezam peste fiecare cate o felie de mozarela. Mai punem putin busuoic, radem parmezan si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute.
IMG_7111_mic

Dupa 10 minute luam cate rulouri sunt necesare si mancam alaturi de o felie de paine proaspata pe care o putem inmuia in sosul extraordinar de gustos (in care s-a topit mozarella si parmezanul).
IMG_7133_mic

Ce buna e vara! Si ce departe e!