IMG_8592_mic_text
Zmeura este perfecta. Daca as putea sa locuiesc intr-un fruct mi-ar placea sa fie zmeura. Pentru ca e atat de delicata si viu colorata si plina de aroma incat te relaxeaza si te face sa uiti de greutatile vietii. Seamana cu o canapea miniaturala. In cazul meu seamana cu o canapea care lupta impotriva incalzirii globale, pentru ca am folosit zmeura congelata care este la fel de buna ca cea proaspata.
In combinatia potrivita zmeura da niste deserturi fenomenale. Unul dintre aceste deserturi poate fi si tarta cu meringue si zmeura cu ricotta.
IMG_8688_mic
Tarta a mai aparut pe depamplezir, data trecuta a fost relizata cu lamai Meyer si a fost un succes. Aici o regasiti.
Asa ca proportiile se pastreaza si le adaug din nou:

Ingrediente

Ingrediente
BLAT
300 gr biscuiti (digestivi sau cu unt)
100 gr unt topit

CREMA
250 gr ricotta proaspata
4 oua
120 grame zahar
40 gr faina
150 ml de piure de zmeura
zeama de la 2 lamai

Pentru meringue
3 albusuri
5 linguri de zahar

Tarta e foarte economica in ce priveste timpul. Aaa, dar de unde am luat zmeura, se intreaba probabil una din cele 2-3 persoane care urmaresc depamplezir? :)
IMG_8661_mic
IMG_8666_mic
De la Mega. In vitrinele frigorifice din magazinele mai mari se gasesc si fructe congelate. Eu am luat o cutie de zmeura si am folosit-o pe toata. Din zmeura congelata (pe care am lasat-o sa se decongeleze incet) mi-au iesit 150 ml de piure de zmeura delicat si acrisor. Peste am mai stors zeama de la 2 lamai pana am ajuns la un pahar de 200 ml piure de zmeura si zeama de lamaie.
IMG_8683_mic

Blatul l-am facut rapid. Am pisat biscuitii, am pus untul topit si am intins intr-un vas cu inel detasabil. Am dat la rece. Intre timp am pus intr-un robot de bucatarie toate celelalte ingrediente si le-am amestecat pana au devenit un lichid violet. Compozitia am turnat-o peste blatul de biscuiti. Am dat totul la cuptorul incins la 170 de grade pentru 25 de minute.
Dupa 25 de minute am scos si am pus peste albusul batut spuma bine cu zahar. Am mai lasat la cuptor la 170 vreo 10-15 minute pana, albusul s-a umflat si rumenit.
IMG_8712_mic
IMG_8718_mic
IMG_8722_mic

Am lasat sa se raceasca si am servit impacat cu gandul ca nu voi locui niciodata intr-o zmeura pentru ca mi-as manca locuinta cu singuranta.