IMG_8078_mic_tet
Este mai degraba vorba despre o tarta de mere cu rubarba, pentru ca oricat de sexy ar arata cozile de rubarba sunt al naibii de acre si e nevoie de destul de mult zahar ca sa imblanzesti bestia.

Dar e foarte interesanta la gust, daca o potrivesti de zahar.
IMG_8080_mic

Eu am folosit o reteta clasica de tarta. Am facut un aluat fraged din 140 de grame faina, 100 gr unt, 1 galbenus de ou, 2 linguri de zahar, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Am amestecat totul asa cum am mai aratat si aici, apoi am lasat aluatul la rece.
L-am copt 30 de minute in orb (am pus peste hartie de copt si boabe de fasole).

In timp ce am copt aluatul am calit rubarba si merele.
Am folosit 50 de grame de unt, 4 fire de rubarba taiate cubulete, 2 mere decojite, o mana de stafie si o mana de prune uscate peste care am pus aproximativ 100 de grame de zahar.
Am calit totul circa 15 minute, pana s-au inmuiat. La final am adaugat si o lingurita de cardamom. Se pot adauga si alte condimente.

Compozitia cu rubarba se pune peste aluatul copt si peste punem crumble-ul de ovaz.
Pentru crumble am folosit aproximativ 100 de gr fulgi de ovaz, 50 de grame unt moale, 2 linguri de zahar si iarasi o lingurita rasa de cardamom macinat.

Am dat la cuptor pentru 40 de minute si a reiesit o tarta foarte interesanta la gust si aromata placut de cardamom. Crumble-ul de fulgi de ovaz este binevenit peste aproape orice tarta cu fructe, dar merge foarte bine si pe tartele cu dovleac. In fulgii de ovaz se pot adauga nuci, migdale, stafide si alte uscaturi de prin casa.
IMG_8081_mic
IMG_8083_mic

Rubarba nu este puternica in arome, dar este foarte speciala in gust acrisor plin de vitamina C si antioxidanti. Pacat ca in magazinele din Bucuresti se gaseste rubarba adusa tocmai din Olanda. Stiu, insa ca in Brasov, rubarba este o planta din care se face des dulceata. Asa ca la vara, daca vreti tarta cu rubarba mergeti si vizitati orasul Brasov :) . Daca vreti acum, puteti incerca in Mega Image sau la Metro.
IMG_8087_mic