IMG_7918_mic_text

Luni incepe fin. Un desert scapat de sub controlul autoritatilor zaharului se strecoara printre randurile de broccoli si avocado. Prezenta lamailor Meyer in magazine (Mega Image), o specie foarte apreciata pentru aroma si dulceata lor, face posibila aceasta incercare. Programele de stiri se blocheaza, Olimpiada de la Soci ia o pauza pentru ca toata lumea trebuie sa incerce tarta cu lamaie si ricotta :) .
IMG_7914_mic

Tarta asta cu lamaie e foarte populara in America, dar cred ca la origine ii sta tarta cu meringue si lemon curd (care se intalneste des in habitatul ei natural din Europa).

De obicei, bucatarii folosesc amidon pentru lemon curd. Aceasta reteta insa foloseste faina si da o consistenta foarte placuta.
Cum se face?

Ingrediente
BLAT
300 gr biscuiti (digestivi sau cu unt)
100 gr unt topit

CREMA
250 gr ricotta proaspata
4 oua
120 grame zahar
40 gr faina
200 ml lamaie (Meyer sau normal. daca folositi normale trebuie adauga mai mult zahar)
coaja de la 1 lamaie
zahar pudra

Este o tarta foarte eficienta ca timp de executie. Dureaza sub 1 ora, iar rezultatul este spectaculos la capitolul gust.

Biscuitii se piseaza si se amesteca cu untul topit, apoi se intind intr-o tava cu fund detasabil care se da la rece pana e gata crema.

Intr-un robot de bucatarie punem toate ingredientele (ricotta, oua, zeama lamaie, coaja, zaharul, faina) si amestecam bine pana devine o pasta lichida omogena. Punem peste blat si dam la cuptorul incins la 170 de grade pentru 30 de minute.
Eu am uitat-o putin mai mult in cuptor si s-a crapat cand am scos-o (banuiesc ca s-a deshidratat).
IMG_7921_mic

Se taie felii si se serveste rece. E buna, ce sa mai!
IMG_7922_mic

LATER EDIT: Am aflat ca tarta se crapa si isi pierde aspectul tocmai din cauza faptului ca se raceste prea rapid. Asadar, pentru un aspect unifor si placut, lasati tarta sa se raceasca in cuptor. O seara placuta in continuare!