IMG_3343_mic
Tarta asta a aşteptat atât de mult să intre pe blog că aproape am uitat cum am făcut-o. Dar nu-i nimic. O singură privire asupra fotografiilor va fi de ajuns şi o să-mi aduc aminte.
Asta şi pentru că în realitate am urmat nişte paşi foarte simpli.

În primul rând avem nevoie de un aluat fraged pe care îl coacem în orb şi pe urmă îl umplem cu crema de dovleac, nuci şi pe urmă caramel.

Ingrediente
165 gr făina
120 gr unt nesărat rece
50 gr zahăr pudră
2 gălbenuşuri de ou reci

Pt crema de dovleac
500 gr dovleac
3-4 linguri de ulei de masline
3-4 linguri zahăr tos
2 linguri de scorţişoară
două ouă + 5 linguri de zahăr
1 baton de vanilie

pt caramel
150 gr zahar
1 lingură de apă
un praf de scorţişoară
o lingură de unt
două mâini de dovleac proaspăt tăiat cubuleţe de 1 cm

Aluatul se formează ca aici. Se coace în orb şi se lasă să se răcească cât timp facem crema de dovleac.
Dovleacul îl tăiem în cuburi mai mari şi le punem într-o tavă de copt. Peste punem uleiul, zahărul şi scorţişoara. Amestecăm bine cu mâinile dovleacul în tavă până se acoperă fiecare bucată cu ulei şi condimente.
IMG_3264_mic

IMG_3269_mic
Dăm la cuptorul încins la 180 de grade pt 40 de minute (sau până se înmoaie bine bucăţile de dovleac, le testăm cu o fruculiţă).
După ce s-a făcut dovleacul înl punem într-un blender şi îl transformăm într-un piure fin. Cele două ouă le frecăm separat cu cele 5 linguri de zahăr apoi le adăugăm în blender şi amestecăm bine. Punem şi conţinutul unui baton de vanilie. Gustăm şi mai adăugăm zahăr şi scorţişoară dacă vrem mai multă aromă.
IMG_3296_mic

Compoziţia rezultată se pune în interiorul aluatului şi se mai dă la cuptor pentru 20-30 de minute.
Se scoate şi se lasă să se răcească de tot.
Apoi adăugăm nucile şi caramelul cu bucăţi de dovleac.
IMG_3301_mic

IMG_3317_mic

Caramelul se face uşor într-un vas în care topim zahărul cu apa până devine un caramel blond, apoi adăugăm untul şi bucăţile de dovleac şi lăsăm pe foc până dovleacul se înmoaie uşor (cca 3-4 minute).
IMG_3350_mic

IMG_3337_mic

Turnăm caramelul peste tartă şi servim. Tarta trebuie să se răcească bine înainte să fie tăiată.