IMG_8242_mic_text
O supa de linte hranitoare ca in rapirea din serai. Facuta dupa o reteta care era probabil gresit tradusa pentru ca altfel nu-mi explic de ce apa din supa asta se evaporase din oala la jumatatea drumului de fierbere.
Dar am dres-o repede. N-am stat mult pe ganduri. Nu era ca si cand gresisem un sos sau vreo crema. Am pus mana pe robinetul de la bucatarie si am invartit in directia deschis. O data ce apa a inceput sa curga am luat un recipient in care am strans cam vreo 2 litri. Am pus pe foc alaturi de 2 cuburi de supa de legume instant si cu ajutorul acestei potiuni magice am reusit sa obtin la final o supa de linte care avea aspect de supa lin curgatoare si cu arome foarte placute extrase din serai.

IMG_8249_mic

Cum se obtine totusi aceasta supa?

Ingrediente
500 gr linte (verde sau maro) – aici a fost pacaleala, era prea multa linte pentru apa din reteta pe care o aveam eu
2-3 morcovi taiati cuburi
2 catei de usturoi
2-3 crengute de cimbru
1 ceapa mare taiata cuburi
1 cana de suc de rosii (220 ml)
1 lingurita chimion
1 lingura chimen
1 lingurita boia
patrunjel proaspat
ulei de masline
3,5 litri de apa sau supa de legume (in reteta despre care vorbeam initial era trecut 1 litru de apa :) )
zeama de la 1 lamaie
sare (gustati inainte sa sarati, pentru ca supa de legume contine deja sare)
felii de lime pentru servit

Metoda e foarte simpla, dar e important sa ai cantitatile corecte.

Apa cu cuburi de supa de legume se pune la fiert. In momentul in care a inceput sa clocoteasca adaugam lintea cu morcovii taiati cuburi si lasam sa fiarba vreo 20-30 de minute. Intre timp ceapa cu usturoiul, chimenul, chimionul se calesc cateva minute in ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si patrunjelul tocat marunt cu tot cu cozi alaturi de boia. Lasam sa fiarba cateva minute apoi adaugam totul in oala in care fierbea lintea si lasam sa fiarba totul inca 15-20 de minute sau pana lintea este moale si usor de pasat. Tot acum punem si cele 2-3 crengute de cimbru sa fiarba. Le scoate inainte sa dam prin blender toata compozitia.

La final se potriveste de sare si stoarcem o lamaie peste supa pasata smooth.
Merge cu iaurt si cu crutoane foarte bine.
IMG_8246_mic

Si mai merge sa folosesti surse de incredere pentru retetele tale. Depamplezir este un blog care afiseaza doar retete testate cu succes si care chiar pot fi de ajutor in bucatarie pentru cei care au chef de gatit ceva bun.
spor la treaba!