IMG_8333_mic_text

Super supa clara de vita cu noodles, voiam sa spun. Am preluat o reteta de supa de rasol de vitel pe care am modificat-o putin. Am vibrat-o putin cum s-ar spune, adica am periat-o ca aspect si intersectie de gusturi. Sub acest pretext m-am lasat influentat de supa ramen japoneza si am introdus in schema noodles(taieteii chinezesti), ceapa verde si un galbenus de ou. Ramen-ul are la baza o supa de pui combinata cu faina de peste si alte condimente. Puteti urmari aici cum prepara un american supa asta:

Rezultatul este foarte interesant. Cel putin ca aspect. Ca gust va las sa incercati singuri. Eu spun ca merita efortul asteptarii. Pentru ca supa asta nu e complicatat deloc, dar are un timp de asteptare foarte lung. Trebuie sa iti rezervi o dupa-amiaza sau o dimineata intreaga ca sa ajungi la final cu supa in farfurie.

Cum procedam?

Facem supa de vita. Dureaza cam 3 ore din momentul in care am pus oala pe foc.
Ingrediente
800 de grame rasol de vitel (cu tot cu os)
3-4 litri de apa (va scadea in timpul fierberii pana la jumatate aproape, deci mai bine mai multa apa decat mai putina)
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 radacina telina
1 ceapa alba
2 catei de usturoi
1 cartof
1 lingura de piper negru boabe
sare dupa gust (eu am adaugat-o in ultima parte a fierberii cand carnea se inmuiase putin)

IMG_8263_mic
IMG_8275_mic
Carnea se pune la fiert in apa intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa dea primele semne de clocot se da focul la minim si se lasa sa bolboroseasca incet. In timpul asta luam spuma care se formeaza deasupra.
Dureaza cam jumatate de ora. Adaugam si restul de legume si condimente in oala si lasam sa fiarba la foc mic timp de vreo 2 ore. Adaugam si sare dupa gust dupa aceste 2 ore si mai fierbem jumatate de ora.
Verificam carnea dupa 3 ore. Daca nu e frageda mai lasam la fiert. De obicei dupa 3 ore vitelul devine foarte fraged.
Luam bucatile de carne si le punem separat. Strecuram zeama si o punem peste carne. Legumele fierte se arunca sau se consuma dupa cum decide foamea in gat. Pentru ca deja a trecut destul de mult timp de cand asteptam.

Intre timp fierbem rapid niste taietei chinezesti (dureaza 3-4 minute).
IMG_8322_mic
Ii punem in bolul in care servim supa fierbinti. Peste punem supa clara si bucati de carne.
IMG_8327_mic
Iar deasupra un galbenus de ou scufundat in apa fiebinte (anterior) pentru vreo 2 minute. Peste galbenus am pus ceapa verde taiata marunt. Merge si cimbru si niste chilli ca sa iuteasca putin situatia din bol.
IMG_8336_mic
IMG_8344_mic
Eu am folosit betisoarele chinezesti ca dichis. In mod normal imi mai luat vreo 3 ore sa termin bolul, dar in semn de respect pentru ramen merg si betisoarele alaturi de o batrana lingura cu care sa bei zeama gustoasa a supei.
IMG_8349_mic
IMG_8360_mic