beautyfood-1

Era ora 7 seara si se terminase programul de aer conditionat din birourile orasului. Vara intrase cu o armata de grade celsius in sufletul oamenilor. M-am intalnit cu Bogdana Diaconu in fuga si ne-am suit intr-un taxi fierbinte. Ne grabeam putin, pentru ca la ora 8 stabilisem cu Elena Platon sa ne vedem la noul ei restaurant BEAUTYFOOD, deschis de vreo 2 saptamani.

Elena era in bucatarie cand am ajuns. Facea instructajul a suta oara cu oamenii si umbla ca o frantuzoaica despletita pe tocuri printre oale si farfurii.
A coborat din bucatarie, locul din care vine mancarea(din cer cum se alinta ei la Beautyfood, pentru ca bucataria e la etaj) si ne-am racorit cu o bere, am consultat meniul si ne-am asezat la discutii. Doar ne cunoastem de atatia ani.

Eu mai fusesem in restaurantul asta si in urma cu cativa ani. Atunci se numea Violeta’s Vintage Kitchen si m-am bucurat de cateva ori de supele, mancarea si painea facute cu mainile Violetei in aceeasi bucatarie de la etaj din care coboara si acum mancarea cu liftul. Violeta a plecat. A venit, in loc, Elena.

Elena si-a inceput aventura cu restaurantul prin ianuarie, cand a primit un logo cadou de la Sorin Tranca (Friends Adv.) si un sfat: cauta locatia, ca bani o sa gasesti pe urma. Si asa a facut. A gasit locatia, a gasit si banii. Apoi a gasit un arhitect care i-a aranjat localul si acum are un Beautyfood de toata frumusetea.

Bun, bun, e frumos la tine, dar hai sa vedem si mancarea!
Meniul nu e foarte aglomerat, dar multumeste toate categoriile omnivore si e intocmit chiar de Elena Platon. Am fost placut surprinsi si ne-am si comandat din el si am urcat in bucatarie sa vedem cum se fabrica un Wrap de pui marocan cu caise si apoi un desert bun cu banane trase in rom si briose prajite cu ou, lapte si scortisoara.

beautyfood-2

Cantitatile:

50g smantana (iaurt) gras(a)
2,5g boia de ardei dulce
1,5g chimion (praf)
1,5g scortisoara (praf)
5g caise (deshidratate)
30g alune (de padure)
30g telina (verde)
15g lamaie (zeama)
30g ceapa verde
1g sare
0,5g piper negru
200g pulpe de pui
1g sare
0,5g piper negru

Pentru wrap am zabovit cam 20 de minute in bucatarie si am transpirat abundent uitandu-ne la bucatarul infofolit in tunica, cum nici nu simtea caldura in preajma plitelor electrice. A fost destul de simplu de facut, dar surprinzator de fresh si aromat.

beautyfood-3456

Pulpa de pui dezosata se trage pe gratarul incins sau in tigaie, apoi se taie cubulete si se amesteca cu sosul marocan facut din toate ingredientele de mai sus. Se pot folosi migdale in loc de alune de padure.
Se inveleste totul intr-o lipie, se taie pe jumatate si se da la masa.
Noi am iesit val vartej din bucatarie cu farfuria in mana si ne-am oprit in fata micului restaurant sa prindem ultima geana de lumina pentru o fotografie. Am executat si apoi ne-am apucat sa mancam linistiti si multumiti ca scapasem de caldura din bucatarie. Yum!

beautyfood-6

Dupa care, intre o bere, un Aperol si mici discutii cu Elena, a sosit si desertul. Arata bine pus in farfurie si gustul scortisoarei venea perfect in prelungirea puiului de mai devreme.

beautyfood-7

Caldura se imblanzise mult cand am iesit din Beautyfood. Strazile se cam golisera si se umplusera terasele. Restaurantul lui Platon ramasese in urma si se pregatea pentru o noua zi, un nou meniu de pranz special si oameni noi care sa ii treaca pragul. In spatele bisericii Batistei, colt cu Calderon.