IMG_0399_mic
Este o reteta simpla, pentru duminici aglomerate si calduroase cand tot ce ar mai lipsi ar fi un cuptor incins la 150 de grade pentru 3 ore. Dar nu e sfarsitul lumii pentru ca o data ce a intrat la cuptor rasolul, nu mai e nevoie sa ramana nimeni in bucatarie pentru urmatoarele 3 ore.
IMG_0419_mic

Sa trecem la reteta.

Ingrediente
o bucata mai mare de rasol de vitel (sau doua mai mici)
un pahar de vin alb sec sau demisec (250 ml)
o legatura de cimbrisor proaspat
o capatana de usturoi nou (inca verde la radacina)
sare, piper
1 lingura de mustar de dijon cu hrean
ulei

Rasolul asta este perfect seara pe la 12 dupa ce te intorci din Eden usor ridicat de la pamant. Merge si simplu, merge si complicat cu legume alaturi, dar cel mai sigur e ca sosul merge cu o paine buna si proaspata.

IMG_0395_mic
Cum il facem?
Intr-o oala cu fund gros sau o oala de fonta punem 2-4 linguri de ulei de masline si rumenim pe ambele parti rasolul care a fost sarat si dat cu piper in prealalbil.
IMG_0403_mic
IMG_0407_mic
Adaugam capatana de usturoi taiata in bucati mari, apoi vinul si cimbrisorul si lasam sa dea in clocot. Punem si mustarul. Acoperim cu un capac si dam la cuptorul incins la 150 de grade pentru 3-4 ore.

In momentul in care carnea se desprinde frageda in fasii am realizat o friptura de vitel perfecta.
IMG_0413_mic
Dupa cum spuneam: merge cu diverse piureuri de legume sau cu legume trase la tigaie. Imaginatia e ultima frontiera si, evident, masura de la pantaloni.