Show Menu

Eleganta tarta de bezea Pavlova

pavlova-10

Un bucatar priceput a nascocit intr-o zi aceasta tarta. Si pentru ca a iesit atat de vaporoasa si eleganta i-a pus numele dupa cel al unei balerine: Pavlova. Cand gusti din tarta asta simti ca te ridici de la pamant si plutesti. Plutesti, evident, spre platoul cu restul tartei pentru ca e greu sa te opresti dupa prima inghititura. Pentru ca e atat de gustoasa am decis sa pregatesc Pavlova ca o mica recompensa pentru micul nostru fotograf, Bogdana Diaconu.

Se face relativ simplu, dar e nevoie totusi de aproximativ 2 ore si jumatate pana poti sa iti infigi lingurita in ea.
In primul rand, pentru bezea ai nevoie de 5 albusuri la temperatura camerei, 250 de grame de zahar tos fin, 2 lingurite de otet de vin alb, 2 lingurite de amidon si 1-2 pliculete de zahar vanilat.

Albusurile se bat spuma rapid, apoi adaugi zaharul fin lingura cu lingura si bati in continuare pana totul devine lucios. La final adaugi zaharul vanilat, amidonul si otetul si mai bati putin.

pavlova-1

Intr-o tava de cuptor intinzi hartie de copt si asezi compozitia bezelei intr-un cerc cat o farfurie normala (ea va lua proportii si se va lati in tava in timpul coacerii). Cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade se da la o temperatura de 150 si apoi se introduce tava in el. Bezeaua sta la copt o ora. Dupa o ora se crapa usa cuptorului si se lasa bezeaua la racit inca o ora.

pavlova-2

Deasupra tartei se pune o crema de frisca si lime, iar peste ea se pune zmeura in belsug (Pavlova clasica se face cu capsuni, dar zmeura e mult mai delicata si face o combinatie buna cu lime-ul).

Crema de frisca se face din 200 de grame smantana grasa si rece la care adaugam zahar pudra si batem. Zaharul pudra e in functie de cat de dulce doriti frisca. Dupa ce s-a intarit adaugi zeama de la o limeta sau doua si coaja ras si amesteci. Intinzi peste tarta si ornezi cu zmeura. Nimeni nu mai vorbeste. Toata lumea zambeste.

pavlova-3

2 Responses to Eleganta tarta de bezea Pavlova

  1. tudor simona

    Buna ziua,

    Pavlova originala se face cu kiwi si capsune. A fost creata in onoarea balerinei Anna Pavlova, in timpul turneului din Noua Zeelanda si Australia, in anul 1920. A fost chiar o disputa intre cele doua tari, dar din cate am citit Noua Zeelanda a fost tara care a creat acest desert in cinstea celebrei balerine.

    Reply
  2. ガガミラノコピー

    スーパーコピーシャネル(Chanel),人気シャネルコピー時計,シャネル偽物時計:http://www.cheapwatchcopy.com/cs-chanel.html ルイヴィトンスーパーコピー(Louis Vuitton),人気ルイヴィトンコピー時計,ルイヴィトン偽物時計:http://www.cheapwatchcopy.com/cs-louisvuitton.html エルメススーパーコピー(Hermes),人気エルメスコピー時計,エルメス偽物時計:http://www.cheapwatchcopy.com/cs-hermes.html コーチスーパーコピー(Coach),人気コーチコピー時計,コーチ偽物時計:http://www.cheapwatchcopy.com/cs-coach.html

    Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.