Pretenţii, figuri şi papiote de primăvară. De fapt, nu era încă primăvară când am pregătit acest peşte, dar cu siguranţă se potriveşte primăverii pentru că e un fel de mâncare mai uşor cu arome plăcute şi mai ales are un peşte curcubeu la bază, despre care se spune în mitologia crescătorilor de păstrăvi curcubeu că ar aduce primăvara atunci când este gătit la cuptor en papillote.
Deci dacă vreţi să vină primăvara mai repede puneţi mâna pe un păstrăv curcubeu sau somonizat sau somonat în acvacultură şi începeţi ritualul de chemare a păsărilor călătoare din ţările calde.
Reţeta este foarte simplă şi eficientă şi dietetică.
Am folosit un păstrăv pentru două porţii.
1 fenicul
1 praz
câteva linguri de ulei de măsline
o lingură de aceto balsamico
1 linguriţă de pastă de currz roşu (se găseşte la Mega Image)
1 linguriţă de seminţe de fenicul pisat
mărar
lămâie
sare
un vârf de zahăr tos
un pahar de vin alb bun
Am filetat păstrăvul şi am curăţat de oase.
Am tăiat legumele cât mai subţire şi le-am amestecat cu uleiul şi restul ingredientelor într-un vas.
Am luat hârtie pergament sau de copt şi am întins-o. Am pus un pat de legume amestecate bine cu condimente şi deasupra am pus fileul de păstrăv tăiat în două bucăţi.
Am sigilat marginile pe cât posibil cu agrafe ca să poată rămâne cât mai mult abur înăuntru. Înainte să închid ambalajul am adăugat câte o jumătate de pahar de vin în fiecare porţie.
Am dat totul la cuptorul încins la 190 de grade pentru 20-25 de minute.
Merge cu dovlecei, cartofi natur, sparanghel şi evident un sos hollandaise sau un beurre blanc.
One Response to Pastrav en Papillote
Dacă e și de bun după cum arată, mănânc poza!
)))))