IMG_4040_mic_text
Pretenţii, figuri şi papiote de primăvară. De fapt, nu era încă primăvară când am pregătit acest peşte, dar cu siguranţă se potriveşte primăverii pentru că e un fel de mâncare mai uşor cu arome plăcute şi mai ales are un peşte curcubeu la bază, despre care se spune în mitologia crescătorilor de păstrăvi curcubeu că ar aduce primăvara atunci când este gătit la cuptor en papillote.
IMG_4088_mic_text
Deci dacă vreţi să vină primăvara mai repede puneţi mâna pe un păstrăv curcubeu sau somonizat sau somonat în acvacultură şi începeţi ritualul de chemare a păsărilor călătoare din ţările calde.

Reţeta este foarte simplă şi eficientă şi dietetică.

Am folosit un păstrăv pentru două porţii.
IMG_3991_mic

1 fenicul
1 praz
câteva linguri de ulei de măsline
o lingură de aceto balsamico
1 linguriţă de pastă de currz roşu (se găseşte la Mega Image)
1 linguriţă de seminţe de fenicul pisat
mărar
lămâie
sare
un vârf de zahăr tos
un pahar de vin alb bun

Am filetat păstrăvul şi am curăţat de oase.
IMG_4025_mic
Am tăiat legumele cât mai subţire şi le-am amestecat cu uleiul şi restul ingredientelor într-un vas.
IMG_4019_mic

IMG_4021_mic

Am luat hârtie pergament sau de copt şi am întins-o. Am pus un pat de legume amestecate bine cu condimente şi deasupra am pus fileul de păstrăv tăiat în două bucăţi.
IMG_4052_mic

Am sigilat marginile pe cât posibil cu agrafe ca să poată rămâne cât mai mult abur înăuntru. Înainte să închid ambalajul am adăugat câte o jumătate de pahar de vin în fiecare porţie.
IMG_4077_mic

Am dat totul la cuptorul încins la 190 de grade pentru 20-25 de minute.
IMG_4103_mic

IMG_4116_mic

Merge cu dovlecei, cartofi natur, sparanghel şi evident un sos hollandaise sau un beurre blanc.