IMG_3916_mic

Aţi dat vreodată pe VH1 Classic la ora 8 dimineaţa şi aţi început să faceţi flotări pe La Isla Bonita? Sau poate nu flotări, dar ceva ca un efort fizic matinal neplăcut, să zicem abdomene. Şi pe la mijlocul celei de-a doua serii a început să cânte Chris Isaac? Simţi speranţa cum renaşte, dar în bucătărie pe masă stau nişte vase nespălate. Intri şi îţi aduci aminte: aseară ai făcut negresă. Şi ai combinat-o cu sorbet de mango şi cu nişte fructe proaspete ca să simţi că mănânci sănătos. De fapt, aici e magia stratului adipos suprem, fructul proaspăt care practic îţi toarnă în creier iluzia că dacă îl pui în farfurie alături de orice îţi ia din calorii, îţi duce el în spate povara. Vă recomand să încercaţi. Spre exemplu, şniţel cu piure şi o foiţă de salată lângă. Acelaşi caz. Practic un fel de mini Iisus Christos sosit în farfurie să ia asupra sa toate caloriile rele ale lumii.
IMG_3908_mic
IMG_3915_mic
IMG_3923_mic

Greşit! Tot în purgatoriul de pe VH1 o să ne întoarcem.

După această scurtă dialectică puneţi mâna pe un bol încăpător şi un tel în formă de pară şi notaţi-vă următoarea reţetă de negresă.

Ingrediente

200 de gr ciocolată neagră
150 gr unt nesărat
1 linguriţă de extract de vanilie (poate fi şi esenţă, dar e prea concentrată)
150 gr zahăr
3 ouă
75 gr făină
2 linguri de cacao
1 lingurită de sare
două mâini de miez de nucă

Încălziţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o tavă pătrată cu latura de 20 de cm (puteti să calculati aria şi să folosiţi şi o tavă dreptunghiulară cu aceeaşi arie. eu nu ştiam formula şi am folosit un vas cu fund detaşabil cu diametrul de 23 de cm şi mi-a ieşit mai subţire negresa).

Topiţi ciocolata şi untul cu vanilia pe un bain marie. După ce s-a omogenizat luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi zahărul. Amestecaţi bine şi lăsaţi să se răcească câteva minute.

Bateţi ouăle într-un vas şi adăugaţi-le ciocolatei topite amestecând bine cu telul. Cerneţi peste compoziţie făina cu cacaoa şi sarea. La final puneţi şi miezul de nucă.

Turnaţi totul în vasul tapetat şi daţi la cuptor pentru 25 de minute.

După ce s-a răcit complet, tăiaţi-o şi aruncaţi-o pe geam, jos o să fie Chris Isaac care cântă la chitară şi vă aşteaptă să faceţi abdomene.
IMG_3916_mic
IMG_3930_mic

Glumesc, evident. Deşi e cam tîrziu.