IMG_9911_mic_text
O tratatie speciala de iunie. Aceasta reteta de lichior de cirese am gasit-o intr-o carte de deserturi a unui francez care stie ce inseamna aia decadenta. Birourile ciresarilor au fost vizitate si pentru doar 20 de lei kilogramul au fost puse la dispozitie cele mai pietroase cirese de pe piata. Nu va speriati. Nu e nevoie decat de 500 de grame de cirese pentru aceasta reteta, asa ca injuraturile adresate comerciantilor de cirese pietroase pot fi trimise usor printre dinti, nu trebuie sa tipe nimeni.
IMG_9924_mic
IMG_9953_mic
Dar merita, asta imi voi spune mereu. Chiar si atunci cand da gres o reteta. Merita sa incerci. Plus ca promitea niste arome acest lichior. In sticla in care am lasat ciresele la macerat am pus niste batoane de scortisoara si seminte de coriandru si vanilie si cardamom si melasa din trestie de zahar (am o fixatie cu melasa).
IMG_9949_mic

Ingrediente
500 gr cirese
500 ml cognac (un cognac mai de doamne ajuta!)
o jumatate de pastaie de vanilie
2 batoane de scortisoara
5-6 seminte de coriandru strivite
100 de grame melasa (sau zahar tos)
1 pastaie cardamom (asta am pus-o optional)

Ciresele trebuie spalate. Sticla in care facem lichiorul trebuie sterilizata. Eu am sterilizat-o in cuptor vreo 20 de minute la 180 de grade.

Metoda
Se pune un strat de cirese (cu tot cu codite), un strat de zahar. Condimentele si se acopera cu cognac.
IMG_9958_mic
IMG_9963_mic

Ramane in sticla vreo 2 luni la loc racoros si intunecos.
IMG_9971_mic
Dupa 2 luni o sa fie luna august si mai vorbim atunci ce a iesit si ce n-a iesit :) . Dar conditiile sunt perfecte pentru un rezultat de exceptie.
IMG_9974_mic