Show Menu

Fursecuri mandre si fragede pentru printese

i maculate-9

Fursecurile despre care o sa vorbim in continuare au fost consumate intr-un apartament de la etajul doi, undeva pe strada Mihai Eminescu. In Bucuresti.
Era usor cald, printesele soseau pe rand, vinul se racea in frapiere, iar gazdele asteptau cu zambetul pe buze si cu metrul de croitorie pregatit sa ia masuri si sa asculte. Hainele se odihneau de cateva ore pe umerase albe. Degete cu manichiura proaspata pipaiau materialele, parfumurile se incurcau prin incapere, sticlele de vin se deschideau, iar fursecurile imaculate transpirau pe platou in asteptare.
Cu siguranta, era mai interesanta colectia de haine I MACULATE decat desertul depamplezir. Fursecurile erau doar un accesoriu care insotea simpatic conceptul creatiilor vestimentare puse la cale de Anca Cojocaru.

i maculate-2
i maculate-4

Pentru ca acest desert a fost cerut de domnisoara Anca Cojocaru ca o tratatie de pur pamplezir spre a fi oferita vizitatoarelor expozitiei cu vanzare I MACULATE.
I MACULATE este o colectie cu un concept limpede. Fiecare piesa vestimentara are o poveste in tesatura. Pe tesatura, mai exact. Pentru ca rochiile si fustele sunt pictate manual sau imprimate cu diferite motive. Vorbim aici despre printese, vrajitoare, sirene si alte fapturi feminine care dau particularitate fiecarui material in parte. Practic, un fel de: rochia care nu spune o poveste nu primeste atentie.

i maculate-20

i maculate-19

Depamplezir a gasit inspiratie pentru forma desertului chiar pe o fusta de printesa din aceasta colectie.

Ce a urmat a fost relativ simplu. Am golit o doza de bere din aluminiu si am croit o matrita aproximativa.

IMG_4626
Apoi am utilizat o reteta cu urmatoarele coordonate:

250 grame unt moale (la temperatura camerei)
350 grame faina
6 linguri de zahar pudra
2 galbenusuri de ou
1 lingurita de cardamon macinat
1/2 lingurita de cuisoare macinate
1/2 lingurita de nucsoara macinata
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina lamaie
zahar imaculat pentru pudrat

Am frecat untul cu zaharul bine pana s-a facut cremos. Am adaugat galbenusurile, condimentele aromate, bicarbonatul stins si am mai amestecat putin, apoi am incorporat faina si am lasat la rece cam o ora tot aluatul invelit intr-o folie.

IMG_4608IMG_4613

Am scos de la rece. Am intins si am decupat formele elegante de fursec imaculat.

IMG_4616
IMG_4620

Am pus in tava in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 10-12 minute (sau pana incep sa prinda culoare pe margini).
Le-am lasat putin sa se raceasca, dupa care le-am pus pe un platou si le-am facut frumoase cu zahar pudra. Atat. Nimic mai mult.

IMG_4750

Era ceea ce clientele noastre au numit un desert care se apuca cu mana si nu are nevoie de farfurie.
Dintr-o portie de aluat au rezultat circa 60-70 de fursecuri.

Pentru curiosi sau doritori colectia I MACULATE se poate verifica online aici.

Enjoy!

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.