IMG_5945_mic_text

Stiti recomandarile alea ale lui Jamie Oliver: rugati macelarul sa va dea cea mai buna bucata de carne sau rugati macelarul sa va transeze carnea sau sa o curete de grasime?
Valabil doar la Jamie acasa sau poate doar daca esti imbracat in rochie pepit si mirosi a Nina Ricci.
Macelarul peste care am dat eu nu il stia pe Jamie Oliver. Iar eu nu imi pusesem rochia cea mai buna in ziua aia (nu se potrivea cu mahmureala pe care o aveam). Poate si de asta bucata de carne pe care mi-a vandut-o era alta decat aia pe care i-o cerusem. Am insistat, domne eu am nevoie de bucata din fata de la rack-ul asta de miel, ca e mai bine construita si mai impanata cu muschi. Dar el se tinea tare, ca nu, va dau doar jumatatea asta din spate ca mi-a mai cerut cineva tot o bucata din fata si ce fac, raman doar cu jumatatile din spate (deci bag seama ca Jamie Oliver trecuse p’acolo inaintea mea deghizat si il convisese sa ii dea tot o bucata din fata). Si mi-a bagat publicitate pe gat: e carnea mai buna in spate, va spun eu. Iar eu eram mahmur si cand esti mahmur renunti mai usor la argumente asa ca am plecat cu bucata din spate acasa sa imi potolesc foamea.

Ce am facut cu ea?
Am curatat-o putin de grasime si pielite.
Am acoperit-o cu un bait facut din ulei de masline (4-5 linguri), 3-4 catei de usturoi, coriandru pisat in mojar (o lingura), sare si am lasat-o vreo jumatate de ora.
Apoi am pus-o in tigaia incinsa si am sigilat-o pe toate partile.
Dupa ce am sigilat-o am presarat peste bucata de carne scortisoara macinata (1 lingurita) si niste chimen frecat in mojar. Apoi am pus-o intr-o tava in cuptorul incins la 200 de grade si am lasat-o vreo 20 de minute. Am verificat-o cu un termometru pentru fripturi din cand in cand pana a ajuns in interior la temperatura de 55-60 de grade. E temperatura la care carnea e facuta mediu in sange.
Intre timp am luat niste pastai verzi de fasole frageda si dulce. Le-am fiert 10 minute. Le-am racit intr-un vas cu gheata si apoi le-am tras la tigaie cu unt si usturoi, sare si piper, vreo 5 minute.
IMG_5950_mic

A rezultat o combinatie ok, dar carnea nu a fost de cea mai buna calitate. Asa cum era de asteptat. Ca era bucata aia din spate pe care nu am vrut-o.