IMG_8220_mic_text
Ce simpatica statea coada asta de vitel ascunsa in galantar printre fleici si muschiuleti de berbecut. Adevarul e ca am jurat anul trecut ca nu ma mai intorc la macelaria asta (cand am vrut sa fac si eu ca Jamie Oliver si sa cer macelarului sa imi dea o anumita bucata de carne si a iesit cu scandal), dar ceva ma tot trage acolo. Si cand trec prin piata Domenii sa cumpar o branza sau vreun patrunjel imi cad ochii in gura langa vitrina cu produse si incep sa gandesc proteic cu inima stransa de ciuda ca iar o sa cumpar de aici. Coada de vitel nu trebuia ratata. O aveam in program desi se numea mult mai viril: coada de taur. Nu am gasit niciodata la macelarie pana acum, asa ca nu am mai stat pe ganduri. Am scapat buchetele de spanac ca o tanara indragostita care isi vede adevarata iubire trecand in slow motion pe langa ea in parc la Icoanei, sa zicem. Dodge this, mother fucker! Si am intrat in plin. Mi-am luat toata casoleta ca sa ma razbun.

Am ajuns acasa si am rezolvat totul cum am stiut mai bine. Am asteptat mai incordat ca la True Detective timp de 3 ore langa usa cuptorului si l-am invins. Reteta folosita a fost o clasica variatiune dupa Boeuf Bourguignon cu mai mult vin. Am ascultat vocea launtrica mai mult. Vitelul soptea tandru: manca-mi-ai coada! Si asta am facut.

Cum am procedat?

IMG_8193_mic
Ingredientele
o coada de vitel/taur sectionata in bucati ca in imaginea de mai sus (cca. 500 de grame)
2 morcovi taiati felii
o ceapa mare taiata marunt
3 catei de usturoi
un pahar de 200 ml suc de rosii
o frunza de dafin
cateva crengute de cimbru proaspat
500 ml vin rosu (good stuff – Jirov/Corcova – cabernet sauvingnon)
1 pastarnac taiat in bucati mari
o mana de prune uscate
ulei de masline
unt (pentru sotat)
1 lingura de faina
1 cub de supa de legume
sare, piper

Am spalat coada si am uscat cu servete de bucatarie. Am tras in unt si ulei de masline bucatile pe fiecare parte pana s-au rumenit bine la exterior.
IMG_8201_mic
Le-am pus deoparte si am presarat peste o lingura de faina amestecand bine.
In vasul in care am prajt bucatile de coada am pus ceapa tocata, morcovii felii si pastarnacul. Am calit vreo 5 minute. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin am adaugat bucatile de coada si am amestecat bine totul. Am pus peste sucul de rosii si vinul. Am zdrobit usturoiul si l-am adaugat apoi am pus restul de condimente (dafin, cimbru, piper). Am zdrobit si cubul de supa instant si l-am presarat deasupra apoi am adus totul la fiebere. Intre timp am incins cuptorul la 180 de grade. Am pus vasul acoperit in cuptor si am lasat sa se coaca pentru 3 ore.
IMG_8210_mic
IMG_8211_mic

Dupa 3 ore tot ce mi-a ramas de facut a fost sa pun niste paine in toaster si sa ii multumesc spanacului ca nu s-a suparat pentru ca l-am inlocuit cu coada vitelului. Ma revansez. Deocamdata sunt ocupat.
IMG_8239_mic