IMG_8566_mic_text
Spanacul si branza de capra sunt vechi prieteni in diverse omlete si placinte grecesti. Se stie. De ce sa nu imprietenim, acum primavara, aceste doua lucruri si cu clatita?
Cat de greu poate sa fie? Pai nu e greu deloc, doar spanacul sa fie proaspat.
Pietele sunt pline de 2 legaturi la 10 lei asa ca sa ii dam bataie cu reteta.

Ingrediente
400 grame spanac crud
branza de capra (cremoasa, President sau La Coline)
seminte de fenicul
2 cepe verzi
sos bechamel (1 lingura de unt, o lingura de faina, 150 ml de lapte, sare, piper)
clatite fara zahar
smantana
cimbru

Cum se procedeaza?
Intai oparim spanacul. Fiind baby spinach l-am oparit mai putin. Cam 5-7 minute in apa clocotita sarata.
L-am tocat marunt. Am pus 2 cepe verzi tocate la calit in putin ulei de masline cu o lingurita de seminte de fenicul. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat spanacul. Am amestecat bine. Am adaugat putina apa din cea in care am fiert spanacul. Am amestecat. Intr-o alta tigaie am facut sosul bechamel din unt, faina, sare si piper am stins cu lapte si am amestecat pana a devenit consistent. Sosul l-am pus peste spanac si am mai lasat pe foc moderat cateva minute amestecand bine. Am potrivit gustul de sare. A iesit un spanac perfect care poate fi mancat cu lingura fara a mai folosi nicio clatita.
IMG_8529_mic

Dar eu facusem clatite din 2 oua, 7-8 linguri de faina si lapte cat cuprinde ca sa iasa un aluat de clatite. Am mai pus si niste sare, piper, o lingurita de zahar, piper sichuan, alte seminte de fenicul strivite de data asta.

Am facut clatitele, am impaturit clatitele cu spanac si branza de capra si le-am acoperit cu putina smantana si cimbru uscat, dupa cum se poate si observa.
IMG_8537_mic
IMG_8542_mic

Am dat la cuptor pentru 15 minute. Vasul l-am pus pe gratar in zona de sus a cuptorului ca sa se gratineze.
IMG_8555_mic

Sunt foarte bune calde, dar sunt perfecte reci (din punctul meu de vedere). Feniculul isi pune mai bine aromele in valoare pana se raceste clatita.
Clatitele merg umplute cu aproape orice. Proaspat si bun.