IMG_3973_mic
Cam asta e şi reţeta pentru tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Pentru cine crede în acest concept. Mulţi nu cred pentru că asociază ideea cu un basm, dar când într-o tigaie obişnuită, normală, absolut banală faci acest fel de mâncare fără să consumi nici măcar o calorie şi după ce guşti ai senzaţia că bolul alimentar se va aranja în stomac după regula secţiunii de aur, începi să ai second thoughts, gânduri de a doua zi sau cum le mai spun românii, îndoieli.

output_58vb92

Tendinţa legată de cartofi e să fie consideraţi carbohidratul suprem, tinicheaua legată de coada oricărei diete şi pe bună dreptate de cele mai multe ori.

Dar din când în când merită să ne întoarcem la ei şi să ne aducem aminte ce mari ne-am făcut prin anii ’90 doar cu aceşti cartofi prăjiţi.

Reţeta de azi este integral despre cartofi şi cât de uşor se transformă într-o garnitură perfectă şi plină de tandreţe faţă de vălul palatin. Cartofii fondanţi sunt de fapt nişte cartofi care trec prin două procese termice: din fierbere dau în prăjire.

Metoda e foarte simplă, iar rezultatul este infulenţat doar de condimentele şi ingredientele pe care le punem în apă.
Cartofii ţărăneşti din restaurante sunt tot nişte cartofi fondanţi, dar făcuţi într-un lichid cu suc de roşii, ceapa călită şi şunculiţă. În timpul fierberii cartoful se impregnează perfect de gustul pe care ni-l dorim.

Metoda

Într-o tigaie încăpătoare topim 50 gr unt, adăugăm 2-3 fileuri de anşoa, 3-4 rămurele de cimbru uscat şi 1 căţel de usturoi. Adăugăm cartofii şi îi sotăm 1 minut după care adăugăm apă cât să îi acopere.
Lăsăm totul să fiarbă pe foc moderat până se evaporă apa şi cartofii încep să sfârâie în unt din nou. Amestecăm cu grijă să se rumenească pe toate părţile.
Din momnetul în care s-a evaporat toată apa, cartofii se mai perpelesc în tigaie maxim 3-4 minute.