IMG_2285_mic_text
Imi lasa gura apa si acum cand imi amintesc. Intrasem la Mega sa cumpar niste carne sa fac un burger si nu am gasit decat mici, dar in timp ce ieseam pe usa am vazut cum dintr-un dulap se vedea o punga cu emblema Angst pe ea si mi-am adus aminte: Angst e paradisul carnii! Angst inseamna frica, dar si bucurie. Ia hai sa vedem care mai e treaba, pe la Angst!
Si asa am ajuns in fata galantarului de carne de unde am cumparat o bucata de pulpa de vita maturata pe care mi-au tocat-o pe loc.
Ajuns acasa am pus mana pe sarurile frantuzesti si pe niste scortisoare si am dat bine peste carnea tocata care era frageda si lipsita de orice urma de grasime. Dupa cateva minute de amestecat am format burgerii si i-am lasat sa se tempereze putin.
IMG_2275_mic

Practic in carnea asta tocata de vita poti pune orice ai chef in momentul T (unt, grasime, ceapa tocata, usturoi, chimen, piper negru, piper lung, patrunjel, fenicul, scortisoara, coriandru etc).
Eu am ales scortisoara, o sare de Guerande cu ierburi si niste piper lung care are o iuteala foarte placuta si aromata (merge bine cu fripturile pe gratar, dar cel mai bine cred ca merge la cuptor in sosuri).
IMG_2277_mic_text
IMG_2281_mic_text
IMG_2282_mic_text

Am dat pe gratarul incins pentru vreo 5-6 minute pe fiecare parte. Burgerii erau destul de grosi: cca 3-4 cm. Se verifica bine si cu testul degetului sau cu un termometru de fripturi.

In fine, mai facusem si acum vreo 3 ani burgeri din pulpa de vita de la Angst, dar nu iesisera asa. Surpriza a fost totala. Carnea maturata e mult mai frageda si ii da burgerului o consistenta perfecta. E drept ca ar fi mers de minune putina grasime inclusa in amestec, dar carnea a fost gustoasa si asa si destul de dietetica.
IMG_2291_mic_text

Pentru amplificarea tuturor senzatiilor am copt pe gratar niste ardei iuti, verzi, lungi, carnosi cu personalitate perfecta (astia erau de la Mega, ca sa nu tradez de tot). Am adaugat peste ei o lingurita de sare de Guerande si ierburi si aceto balsamico.
IMG_2293_mic
IMG_2297_mic
Fuziunea s-a produs. Burgerul a facut big-bang si a cunoscut imperecherea perfecta. Pe suprafata de paine crocanta am intins putina dulceata de ardei iute. Ma asteptasem la mai putin, dar imi plac surprizele astea din dupa-amieze banale.
IMG_2284_mic_text
Mergea perfect un sos de maioneza cu salata iceberg sau un cascaval topit acolo.
Alta data sau cum spuneau nesuferitii aia in Franta: Autrefois!