cover2

Brunch-ul este inventia care i-ar face pe ospatarii si bucatarii de ora 12 sa isi piarda mintile. Adica cum adica nu mai faceti omleta dupa ora 12? Si nici macar doua oua ochiuri? Nu, stiti, ne pare rau, la noi dupa ora 12 nu se mai face micul dejun la bucatarie.

De cate ori nu am primit textul asta de la ospatari care si-au lasat tigara in scrumiera pe bar si sunt enervati ca cineva i-a deranjat pentru o omleta pe la ora 12 si ceva? De multe ori.

Brunch-ul, in schimb, e prietenul micului dejun intarziat, al omletei si fripturilor in acelasi timp.

Astazi brunch-ul Depamplezir contine doua preparate rapide, foarte gustoase si indestulatoare.

I. Croissant cu rucola, prosciutto, somon si smantana cu marar

IMG_6861_mic_text

Adica doua croissante cu unt proaspete de la un patiser bun pot transforma niste prosciutto si putin somon fume in ceva foarte interesant. Sau invers.
Eu iau croissante de la Mega Image. E aceeasi reteta de ani buni si sunt foarte gustoase.

Pentru preparare avem nevoie de o mana de rucola, doua rosii cherry, ulei de masline, doua fire de cimbru si prosciutto dupa gust. Sau de cateva fileuri de somon fume, 2-3 linguri de smantana sau iaurt gras, sare, piper, cateva fire de marar si putin ulei de masline. Evident, putem merge si mai departe cu combinatiile de carnuri si plante aromatice. Dupa inspiratie.

IMG_6849_mic
IMG_6851_mic

II. Frittata cu chorizo, broccoli si branza de capra

IMG_6886_mic

Frittata e o omleta italieneasca care se incepe pe aragaz si se termina in cuptor. Are o consistenta bogata datorita ingredientelor multiple care o pot alcatui, pe langa oua. Se folosesc de obicei resturi pe care le gasim in frigider (sparanghel, conopida, cartofi, fenicul, rosii, ardei, smantana, branze etc).
Eu am folosit o mana de broccoli si cateva felii de chorizo.
IMG_6876_mic

Am taiat chorizo in felii si apoi feliile pe lung in bucati mai mici, broccoli l-am tocat in buchetele mici si le-am pus in tigaie la foc mare cu ulei, sare si un varf de seminte de chimen pentru vreo 5 minute pana broccoli-ul s-a inmuiat.
IMG_6882

Am batut 4 oua si le-am pus peste ingredientele din tigaie. Am dat focul mai mic si am lasat vreo 3 minute cat sa se inchege putin. Am adaugat cateva ghemotoace de branza de capra. Am luat de pe foc si am pus tigaia in cuptorul incins la 180 de grade pentru vreo 5 minute (sau pana compozitia se umfla si se coloreaza usor la suprafata). Nu trebuie sa lasam foarte mult in cuptor pentru ca isi pierde consistenta cremoasa.

IMG_6889_mic
IMG_6894_mic

Se scoate din cuptor si se continua brunch-ul.