IMG_8747_mic_text
Acesti biscotti au fost prezenti si la targul Pop-Up Store. Nu stiu care a fost impresia pe care au produs-o, dar au disparut destul de repede din vasul in care au fost pusi. Treaba cu biscotti e ca sunt destul de tari cand iti infigi dintii in ei, dar se topesc totusi in gura daca sunt molfaiti putin. E genul de desert recomandat celor care nu au proteza dentara. E mai degraba o gustare dulce. De mult timp voiam sa incerc niste biscotti. S-a dovedit ca e destul de usor si de comod sa umpli o tava cu acest desert.
IMG_8728_mic

Ingrediente
100 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar granulat
2 oua
280 gr faina
50 gr cacao
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
125 gr fistic decojit
75 gr ciocolata neagra tocata marunt (sau fulgi de ciocolata)

Apropos de fistic, cel mai mult timp l-am petrecut decojind acesti samburi ingrati de fistic. Recomand fistic gata decojit sau fructe confiate (portocala, spre exemplu, merge de minune cu acesti biscotti).
IMG_8730_mic

Metoda
Am incins cuptorul la 180 de grade. Am pus o foaie de copt intr-o tava si am inceput sa amestec ingredientele.
La inceput am frecat untul cu zaharul pana a devenit pufos si si-a schimbat culoarea. Am adaugat apoi ouale (cate unul). Le-am amestecat bine. Am adaugat si faina cernuta cu cacaoa si bicarbonatul. Am incorporat totul. Apoi am pus fisticul si ciocolata taiata bucati marunte cam de dimensiunea unei gargarite(eu am folosit ciocolata neagra tableta).
Aluatul l-am pus pe un blat dat cu faina si l-am impartit in doua bucatie egale. Fiecare bucata am rulat-o ca pe un carnat. Am luat fiecare carnat si l-am pus in tava apoi i-am aplatizat usor cu degetele pana a capatat forma unei baghete de paine.
Am dat la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute am scos tava, am dat cuptorul la 150 de grade si am lasat tava sa se racoreasca pentru 10 minute. Am taiat fiecare bagheta un bucati mici (in sectiune) de cate 2 cm. Le-am schimbat usor pozitia in tava si le-am mai dat la cuptor pentru 20 de minute pana au devenit uscate si crocante.
IMG_8742_mic
IMG_8751_mic
IMG_8766_mic
I-am ambalat si i-am pastrat intr-un vas acoperit pana a venit timpul sa ii duc la Pop Up Store. Unde au disparut.