Show Menu
IMG_6233_mic_text

Doua tarte Tatin: una pentru Cristi, alta pentru Electric Brother

Daca il cauti in husa chitarei s-ar putea sa ii gasesti uitat prin vreun buzunar niste piper sichuan sau niste lemon grass sau, mai nou, si niste mancare pentru bebelusi facuta cu mainile lui. Cand canta alaturi de Norzeatic, Cezar Stanciulescu, Maria Popistasu sau de unul singur nu te-ai gandi ca prin mainile alea trec…
  • caramel, cardamom, pere, tarte tatin
  • September 29, 2013
IMG_5132_mic_text

Acasa la Ioana, la Palatul Stirbey

11 august 2013. Facebook indica prompt: Ioana Isopescu’s birthday is today. Ca si cuptorul din bucatarie care incepuse treaba deja de sambata. Duminica era zi de pamplezir. Cu spritz si dans prin padure pe la Palatul Stirbey de la Buftea pentru ca Ioana a vrut muzica live de ziua ei si si-a invitat prietenii la…
  • August 12, 2013
i maculate-9

Fursecuri mandre si fragede pentru printese

Fursecurile despre care o sa vorbim in continuare au fost consumate intr-un apartament de la etajul doi, undeva pe strada Mihai Eminescu. In Bucuresti. Era usor cald, printesele soseau pe rand, vinul se racea in frapiere, iar gazdele asteptau cu zambetul pe buze si cu metrul de croitorie pregatit sa ia masuri si sa asculte.…
  • fursecuri fragede, imaculate, printese
  • July 24, 2013
IMG_4599

Ce urmeaza dupa Ramadan? O spata de porc la cuptor.

Andrei Pungovschi are 1,94 m si vede foarte bine de la inaltimea asta cum fotojurnalismul din Romania se duce pe apa sambetei. Din acest motiv, de cativa ani a renuntat sa mai lucreze pentru ziare sau agentii de presa romanesti si isi urmeaza drumul personal. Colaboreaza doar cu publicatiile in care gaseste oameni si povesti…
  • andrei pungovschi, bame, curry, fenicul, spata de porc
  • July 22, 2013
stamplezir01

Domnul Stamatin fata in fata cu Pangasius

Tarzie era ora la care mi-a batut la usa domnul Bogdan Stamatin, prieten si tovaras vechi de multe aventuri si imparteli. Venea din Danemarca pentru o mica vacanta in Romania. Trebuia sa ne vedem. L-am invitat in bucataria Depamplezir de dragul revederii mai mult decat de dragul mancarii, dar printre paharele de vin si bere…
  • Bogdan Stamatin, harissa, Jamie Oliver, pangasius, tajine
  • June 28, 2013
pavlova-10

Eleganta tarta de bezea Pavlova

Un bucatar priceput a nascocit intr-o zi aceasta tarta. Si pentru ca a iesit atat de vaporoasa si eleganta i-a pus numele dupa cel al unei balerine: Pavlova. Cand gusti din tarta asta simti ca te ridici de la pamant si plutesti. Plutesti, evident, spre platoul cu restul tartei pentru ca e greu sa te…
  • bezea, Bogdana Diaconu, desert, lime, pavlova
  • May 27, 2013